Aci x blog ni di'delete'? Maksimum answer no : 20 orang baru x delete.

Saturday, August 28, 2010

sambungan kisah 2a2..T-T

okee..mmndgkan hr ni ade mase dan buleh online..

serte tadop keje

ingt nk smbung skit ah kisah 2a2..

dop baik bior gitu je kisoh tnpe pghujung..
*ecececece...

sori ah kalu dop sabbik sbb x rancang molek pon nk wat cite ni T-T
*buku teks ade depan ni xDDD

dan kalu over kabo ah..ambe dilit ah..ambe cume insan sbtg kara yg mghrpkan belas kasihan org skeliling.

*wak lolok sabbik dgn topik skrg ni

ni urutn cite sbelum ni


mmndgkan hr tu baris prtame telah mnjadi watak2 dlm cite..
jd pade kali ini tentulah giliran barisan kedue!
yeah!

*bangge stengoh saat sbb diri sndiri turut terlibat xDD

meskipun begitu..
name ketue ade okmo lam cite ni XDDD

mmndgkan aritu gune bab pulau pinang bab 1..
arini ambek bab 2 pulop ah..
*janganggggg aaaa wat se se! mmg aaa dok rok ke diri..T-T

watak pada kali ini

khair - adam - abd rahman - amirul - syaukani - aina - ain - kinah - auni - farishatul - fieqah - zahra - piah - sabrina - ALYA - sarah

*beso teyh name sdiri xDDD

~supaye dop bbelit...name kedue2 amir ditukarkan..sori T_T

sblum mnggunekan watak2 di atas..jom fahami dulu sedikit mukadimah

CAMPUR TGN BRITISH

dasar campur tgn british bermaksud british melibatkan diri secara langsung dlm pntadbiran di 2a2..
mereke cube mengeksplotasi 2a2 sedikit demi sedikit dgn membodek biro2 bertugas bermula dr biro sukan hinggalah ketua kelas..

*namun begitu pihak british tidak berani membodek bendahari kerana bendahari amat tegas


"..mung! jangannggg nok bodek! duit kelas dop bayor!.."
pihak british gentar lantas melupakan niat untuk membodek bendahari..

mengapakah british melaksanakan dasar campur tgn?

jwpn kerana 2a2 sgt hijau adalah salah sama sekali sbb british meminati warna2 yg feminin sperti pink (???)

faktor2 campur tgn British :-

KEKAYAAN HASIL BUMI

2A2 sgt kaya dgn hasil bumi.. british sgt berkenan dgn due bijik bunge di dinding 2a2.. meskipun telah diterangkan nam jute kali bahawe bunge itu hanyelah mural..namun british tetap menegakkan prinsipnya untuk mengeksploitasi bunga2 itu..


"..ambe tahu satu hari bunge ni akan femes sbb ie sgt besor dan berwarna warni serte sgt kuat shinggekan tidak boleh dipetik dr dinding.."

begitulah keyakinan yg ditunjukkan oleh British..

sultan 2a2 yg dok rok doh nok terang ke british berkata..

"..kot panda la heyh.."

*ke nok panggil bendahari gi maroh? xDDD

REVOLUSI PERINDUSTRIAN MENDESAK CAMPUR TGN

revolusi perindustrian mybbkan british memerlukan "tepung kanji" untuk perusahaan arca suratkhabar..

2a2 yg kaya dgn suratkhabar di blkg kelas msti dikuasai untuk mndpt bekalan yg cukup.
selain itu british turut mndpt mklumat wrga 2a2 turut mmbuat perusahaan arca kanji terutama di bilik PSV

kerana tidak berani mghampiri bilik PSV yg sntiasa brkunci..
british berhasrat mnguasai 2a2 sahaje kerana pintu 2a2 sudah hilang separuh..
jd senang untuk mereke mengeksploitasi kanji kanji tersebut

TERUSAN SUEZ DAN KAPAL WAP MERANCAKKAN PERSAINGAN

pada berkurun kurun yg lalu trdpt dua pkmbgn penting yg brkaitan dgn jalan laut iaitu penciptaan kapal wap dan pembukaan terusan suez yg telah dibina di parit blkg sane.

kapal wap dpt mempercepat perjalanan dan sgt sesuai jike ade org g skoloh lewat


*lebih2 pulop gambo T-T
terusan suez pula dpt mmendekkan perjalanan dan sgt sesuai kerana pihak british
rata ratanye sudah tue don dok rok ccetong nok jalan jauh2..
apatah lagi berlari lari anak dgn penuh bergaya~T_T


KEBIMBANGAN CAMPUR TANGAN  KUASA EROPAH LAIN

british bimbang dgn kemaraan kuasa Eropah lain di blok form two..

2a3 telah mnguasai 2ibnurusyd..
 2a4 telah mnguasai 2ibnu zakwan..
2a5 telah mnguasai 2ibnu taimiyyah..

dan seterusnya...

british x akan mmbiarkan mana2 kuasa eropah lain bertapak di 2a2 !
*patriotik tibe2 xDD


PERTUKARAN KERAJAAN MENGUBAH DASAR BRITISH

pada tahun 1873..parti hari jadi telah mngmbil alih pucuk pimpinan kerajaan britain
drpd parti hari lahir..

kerajaan baru itu telah mnukr dsr tidak cmpur tgn kpada dsr cmpur tgn
british di 2a2..

*gambo paling dop sabbik


DESAKAN PEDAGANG MEMPERCEPAT CAMPUR TANGAN

Pertelingkahan di klgn pmbesar & prgaduhan kongsi gelap cina telah berlaku di 2a2


seramai 243 org pedagang 2a2 telah mnulis surat kpda stiausaha tnh jjhn british
yg mnyatakan perasaan aneh kerana tiada org cina di kelas itu namun
pergaduhan kongsi gelap cina berlaku scara tiba2


*kkilat teyh surat pon xDD
pihak british yg ddebo sbb tibe2 243 org ato surat walopon ade 30 org je 2a2 sbeno
terus mngamalkan dsr cmpur tgn..


teneneneneeennetttttttt!!

*ni pengenalan je..bb sterusnye baru crite dan watak2 akn digunakan..

~kang wak prabih berjele jele pulop!!

okeee...


wallahua`lam...assalamualaikum (^_^)/

bai ~

10 comments:

Sabrina Syarfa said...

salam.
hahahak,akhirnye citer ni gerrok gok skurg-kurgnyer.huhu,rinduuuu...lee,nie mesti awk hk smbung op???

Eun A said...

liyaaa !!!
DAEEEEBAAAAAKKKKK !!!!!!!!!!!!
ambe bangge nge deme..golek3 ambe dpan laptop nihhh.. XDDDDD
dpt inspirasi mane goppp?

Kambing Meniarap said...

lya , bakpe watok saye nge nunu sikit ngakk ?
NOK JADI WATOK UTAME !!! xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

setakat menyediakan makanan ,
baik wat catering * terase dopp ? *

RM8 sorang op ...

Eun A said...

saye akmboh ahh jd watok utame.
sikit2 takpe dohhh..
kekekeekee..

Sabrina Syarfa said...

wah...
alhamdulillah,tawadhuk ye ainul...
nie syg ukhti lillah nie =)

Tuan kepada Kambing Meniarap said...

yelaa yelaa .
ambe tau ambe gile kuase ..
uhux2 ..
ambe bawe diri ah gini !

ambe ingin membawe diri ke Vancouver ..
naik SkyTrain ..
uhuxxxx ...

merentasi McKenzie ...
menaiki boat express ..
menuju ke Pulau Tioman ( ??? )
lalu berenang-renang bersama ikan di laut , asam di darat ... dalam periuk ..............

seterusnye singgah ke Pahang untuk menternak kambing ...
kalau boleh nok jupe sekali laa kambing meniarap T.T

lalu kembali ke Camelot untuk melihat Merlin shooting untuk siri 3 ...
dan merejam Arthur dengan lembing tanpe sebab ~.~
tak lupe juge untuk bermain Master of Malaysia dengan Morgana ... ambe tau ambe akan menang xDDD

dan akhirnye ...
ambe ingin membawe diri ,
ke tempat yang ambe nok gi ,
walaupun jauh beribu batu ,
ambe naik aaa kapal terbang ..

ambe gi luu ...
ambe gi luu ... * sayu *
AMBE GI LUU !!! * mmeccccok *

ambe akan kembali ...
untuk menuntut bela ... * xau kes mende tibe2 nok tuntut bele *

AMBE AKAN KEMBALI !!!!
seperti mane MERLIN WILL RETURN ...
ambe gi dulu ...

merentasi laut china selatan ...
menuju ke Tanjung Harapan ...
supaye ambe boleh berharap banyok2 ...









HUH ?
laaa , ambe mimpi rupenye .
dakpe ahh , ambe sambung tido mulaa T.T

~alyaqilahassan~(^^,) said...

*nok gi pulau kambing supaye buleh fhm comment KAMBING MENIARAP

T__T

pahtu nok singgoh mengabang telipot skali supaye buleh terus mengarot mengabang..


dang agi wase nok g tgk konsert itik rock kat KL (kapong laut)..

HIDUP ITIK ROCK!

~menjana transformasi~~

Sabrina Syarfa said...

salam...
oke2!!!
~to Encik Kambing Meniarap:awak eyh,jangan trase
awak eyh!!!
~to ~alyaqilahassan~(^^,):ho!!!kucing orkestra
ade gok wat persembahan.

Eun A said...

fiey..jauh berjalan luas permandangan XDD
ehh..bukan ke tengoh shooting drama ? dan lagi gi jalan XDD

syafiqah said...

ble r nme syafiqah bleh ade kt situ??

Greeners. :)